Salam semua,
Hari ni mas taknak cerita pasal kek ataupun cup cake!. Tapi mas nak citer aktiviti yang mas hadiri iaitu “sepetang bersama Chef florance & chef ismail”. Pada sabtu lepas di flamingo hotel, kl.
Wah!!!!!!!!! Very happening! Nasib tak pening .
Dua orang chef tu sangatlah sporting. Kat sana diaorang Cuma buat demo macam mana nak wat kuih raya yg sedap menggunakan cornflakes. Tips2 bagaimana buat biskut dan cara penyimpanannya.
Salah satu tips yang dia bagi jangan gunakan telur saiz besar atau gred A. untuk biskut, telur yang sesuai kena pakai telur ayam yg bersaiz kecil. Katanye kalau pakai yg besar, nanti biskut jadi keras. Kan dah tak sedap. Telur ayam yg besar sesuai untuk kek sahaja…………….. . Ha….baru tahu kan!
So next time kalau ada program-program macam ni, bagus untuk kita hadiri. Cozz banyak benda baru yg kita bleh dapat, selain dapat berkenalan dengan org lain.
Ok itu aje… nanti bila ade lagi aktiviti yg menarik ..ya … “Mari kita kongsi bersama”………
Yebah……….adioss………..
Hari ni mas taknak cerita pasal kek ataupun cup cake!. Tapi mas nak citer aktiviti yang mas hadiri iaitu “sepetang bersama Chef florance & chef ismail”. Pada sabtu lepas di flamingo hotel, kl.
Wah!!!!!!!!! Very happening! Nasib tak pening .
Dua orang chef tu sangatlah sporting. Kat sana diaorang Cuma buat demo macam mana nak wat kuih raya yg sedap menggunakan cornflakes. Tips2 bagaimana buat biskut dan cara penyimpanannya.
Salah satu tips yang dia bagi jangan gunakan telur saiz besar atau gred A. untuk biskut, telur yang sesuai kena pakai telur ayam yg bersaiz kecil. Katanye kalau pakai yg besar, nanti biskut jadi keras. Kan dah tak sedap. Telur ayam yg besar sesuai untuk kek sahaja…………….. . Ha….baru tahu kan!
So next time kalau ada program-program macam ni, bagus untuk kita hadiri. Cozz banyak benda baru yg kita bleh dapat, selain dapat berkenalan dengan org lain.
Ok itu aje… nanti bila ade lagi aktiviti yg menarik ..ya … “Mari kita kongsi bersama”………
Yebah……….adioss………..
Tiada ulasan:
Catat Ulasan